T: 084 874-0349

Eisen om model worden

Omdat er verschillende soorten modellen bestaan, bestaan er ook verschillende eisen om model te worden. Om een fotomodel of een catwalk model te kunnen worden, moet je aan bepaalde aantal eisen voldoen. Je moet minimaal tussen 1,74m en 1,82 m zijn en maat tussen 34-36  hebben. Maar wanneer je bijvoorbeeld een catalogus model of een petit model wil worden, hoef je natuurlijk niet aan al die hoge eisen te voldoen. Voor sommige castings zoeken we zelfs kalende mannelijke modellen van boven de 50 met een robuste oosteuropeese uitstraling! Waarom?? Omdat het transportbedrijf in kwesie een folder uitbrengt waarin het model fungeert als vrachtwagenchauffeur. Deze castingcalls zijn onderdeel van ons casting modellenbestand. Wij werken dus NIET enkel met mooie modellen maar zoeken ook naar bepaalde types en personages passend op de doelgroep van de klant.

Verschil tussen high fashion en draagbare mode

We maken een duidelijk verschil tussen high fashion en draagbare mode. High fashion oftewel haut couture is een andere wereld dan de reguliere modellenwereld. Aan high fashion modellen worden strenge lengte- en maten vereisten gekoppeld. Zij mogen dan ook niet de aandacht afleiden van de high fashion van de grote designers die boven aan de stroom staan. De grote high fashion designers maken dan ook geen draagbare verkoopbare mode maar high fashion dus! Zij zorgen voor inspiratie; hoe gekker hoe beter! Draagbare mode daarentegen word gemaakt door ontwerpers. Ontwerpers maken de mode draagbaar maar laten zich inspireren door high fashion designers.

Verzorgd uiterlijk en gemotiveerde houding

Als er een duidelijk verschil is tussen high fashion designers en modeontwerpers is er ook een verschil in modellen. Je hoeft dus geen 1,80 te zijn en size zero te hebben om modellenwerk te doen. Wel is een goed verzorgd uiterlijk en een goede gemotiveerde werkhouding heel belangrijk. Daarom is het van belang dat je als je dit vak wilt uitvoeren als bijbaan bijvoorbeeld, je de nodige ervaring bezit. Je dient ook fotogeniek te zijn en leuke uitstraling te hebben. Al deze facetten komen aan bod in onze modellen opleiding lees hier meer.

Miss Limburg Internationaal

Amanda, zonder jou was het nooit gelukt! Je hebt iedereen zo ontzettend goed voorbereid en een flink stuk zelfvertrouwen aan ons gegeven vooral aan mij. Love you! - Elenora

>lees meer

Locatie en wanneer

Lessen en trainingen worden gegeven in Elsloo, zuid Limburg (regio Heerlen, Maasmechelen, Sittard Geleen & Maastricht).

Nieuwe klas

Er start binnenkort ook een nieuwe groep omgeving Zuid Brabant & Noord Limburg ( Weert. Roermond, Echt, Venlo, Eindhoven en Valkenswaard). Geef je op via het contactformulier s.v.p.

>lees meer

Contact

“Blij dat ik de stap heb gemaakt om de proefles eens te proberen, voel me zelfverzekerder, vrouwelijker & eleganter.”

“Dankjewel voor ons leuk dagje uit tijdens de "model voor één dag" workshop. Ik maar ook mijn vriendinnen hebben veel gelachen maar ook geleerd! Mooie combinatie :-)”

“Nogmaals thanks, dankzij jullie weet ik nu eindelijk wat ik wil en niet wil doen qua modellenwerk. Ook weet ik nu nog beter wat ik waard ben en wat mij sterke punten zijn.”

“Aman, bedankt voor de begeleiding en advies en natuurlijk ook voor de leuke model en hostess opdrachten die ik van je kreeg! Ga zo door :-)”